неделя, 2 април 2017 г.

Дантелени бисквитки


Това са най-лесните и ефектни бисквитки, които съм правила досега. Ароматът на масло и ванилия са неустоими, а в устата просто се топят :) Ако не вярвате - просто пробвайте рецептата!
Добавете надпис
Необходими продукти:

230 гр.масло на стайна температура
175 гр. пудра захар
1 яйце - предварително извадено от хладилника, за да се темперира
1 ампулка ванилия или лимон
1 ч.л сол
400-425 гр. брашно

Не се тревожете, че между продуктите не виждате набухвател - такъв не е необходим.

Начин на приготвяне:

1. В подходящ съд слагаме мекото масло и пудрата захар. Размесваме ги до получаване на кремообразно състояние. Добавяме яйцето и есенцията.
2. Пресяваме брашното и заедно със солта ги добавяме постепенно към сместа от маслото, пудрата захар и яйцето.
3. Полученото тесто разточваме на кора с дебелина 5-7 мм. и с помощта на формички изрязваме бисквитките.
4. Прехвърляме бисквитките в тава за печене, която слагаме в хладилника за 5-10 минути, за да "стегнат" бисквитките и да се украсяват по-лесно.
5. Украсата е въпрос на фантазия. За да се получи този "дантелен" ефект, съм използвала - клечка за зъби, сламка  за по-големите кръгчета, малки формички.
6. Украсените бисквитки печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 8-10 минути, като следим да не ги изгорим. Започнат ли леко да порозовяват краищата им - вадим от фурната.






Няма коментари:

Публикуване на коментар