Необходими продукти:
3-4 бананчета
100 гр. млечен шоколад
4-5 с. л прясно мляко
1 с. л разтопено масло
За украса:
смлени ядки или шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
1. Обелените банани се слагат във фризер или камера на хладилник за около 1 час.
2. На водна баня разтопяваме шоколада с добавеното прясно мляко. Добавяме маслото и добре разбъркваме. Изчакваме сместа да се поохлади, но не и да изстине съвсем.
3. Добре охладените банани режем на половина, поставяме им клечка и ги топим в топлия шоколад.
4. По желание украсяваме с ядки и/или шоколадови пръчици.
5. Връщаме бананчетата в хладилника за около още 15-20 минути, до пълно стягане на шоколада и .... Хапваме с удоволствие!
Ако искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Няма коментари:
Публикуване на коментар