Двуцветен сладолед


 
 
 


Необходими продукти:
 
100 гр. млечен шоколад
100 гр. бял шоколад
500 мл. течна сметана /добре охладена и с висок % масленост/
2-3 с. л. пудра захар
1 ванилия
1 ч. л. ром
 
Начин на приготвяне

       В две отделни купички начупваме шоколадите на парченца. Кипваме 100 мл. от сметаната и я изсипваме по равно в двете купички. Бъркаме интензивно, за да разтопим шоколада. 
      В дълбок сух съд, с помощта на миксер, разбиваме на пухкава пяна останалата част от течната сметана, която трябва да е добре охладена преди това. В противен случай е възможно да си остане в течно състояние. Добавяме пудрата захар. Разделяме разбитата сметана на две части. На ниски обороти  на миксера внимателно и по малко добавяме във всяка една половинка от сметаната -  по един от разтопените шоколади. Внимателно разбъркваме. В сместа с белия шоколад добавяме ванилията, а в тази с млечния шоколад - лъжичката ром.
    Поставяме стреч фолио в силиконова форма, като я покриваме от всякъде. Изсипваме първо едната смес и равномерно я разпределяме, а върху нея внимателно  изсипваме и втората смес. Заглаждаме повърхността и поставяме в камерата на хладилника за 1 нощ.
   Обръщаме формата върху подходяща голяма чиния, украсяваме с ядки, плодове или какао и сервираме.

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/


  
  

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар