Друга соц. класика, след рулото от бисквити с шипков мармалад са сладките от слепени бисквити. Лесни, вкусни и красиви сладки, които правихме по повод и без повод.
Бисквитките могат да бъдат слепени с мармалад, като добре се получават с всякакъв вид хубав мармалад, но шипковия, според мен е най-подходящ, пък и също е соц. класика :)
Слепването може да стане също с масло на стайна температура и пудра захар на вкус.
И в двата варианта резултатът е страхотен!
Бисквитките могат да бъдат слепени с мармалад, като добре се получават с всякакъв вид хубав мармалад, но шипковия, според мен е най-подходящ, пък и също е соц. класика :)
Слепването може да стане също с масло на стайна температура и пудра захар на вкус.
И в двата варианта резултатът е страхотен!
Приготвянето е много елементарно: Слепват се две по две чаени бисквити с помощта на мармалад или масло и пудра захар. Потапят се до половината в разтопен шоколад, който е леко разреден с малко мляко и масло. Веднага след това се овалват в смлени ядки, които според вкусовите предпочитания могат да се заменят с натрошени бисквити, кокосови стърготини и шоколадови пръчици.
Сладките са готови за консумация веднага, но най-вкусни стават след като престоят 2-3 часа, за да слепнат добре и да поомекнат.
Приятен апетит!
Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Няма коментари:
Публикуване на коментар