Необходими продукти:
400 мл. олио
2 средни по големина яйца на стайна температура
1 к. л. лимонов сок
щипка сол
Начин на приготвяне:
1. В тесен и дълбок съд изсипваме всички съставки.
2. Включваме пасатора и разбиваме сместа, като първо задържаме пасатора на самото дъно на съда за около минута, а след това бавно го изтегляме от дъното на горе. Ще забележите как олиото и яйцата се превръщат в майонеза. И още веднъж не бъркайте насам натам, а плавно и бавно от дъното - на горе.
3. Цялата процедура по разбиването на майонезата не отнема повече от 2-3 минути.
Съхраняваме в хладилник, защото в този вариант без химии и добавки, майонезата е нетрайна, но ........... много вкусна и истинска!
Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Няма коментари:
Публикуване на коментар