Сладки зайчета с бонбонени сърца
Необходими продукти:
230 гр. масло на стайна температура
175 гр. пудра захар
1 яйце - предварително извадено от хладилника, за да се темперира
1 ампулка ванилия или лимон
400-425 гр. брашно
цветни твърди бонбони - натрошени на ситно
За украса:
цветни пръчици
бял и черен шоколад - по 50 гр.
3-4 с. л прясно мляко
сладкарска боя
Начин на приготвяне:
1. В подходящ съд слагаме мекото масло и пудрата захар. Размесваме ги до получаване на кремообразно състояние. Добавяме яйцето и есенцията.
2. Пресяваме брашното и го добавяме постепенно към сместа от маслото, пудрата захар и яйце. Омесваме меко тесто.
3. Оставяме тестото завито във фолио в хладилника за около 45 минути. Разточваме го на кора с дебелина 5 мм. директно върху хартия за печене и с помощта на формичка - зайче изрязваме сладките.
4. Прехвърляме хартията с изрязаните сладки в тава за печене. С помощта на малки формички сърца правим допълнителните по-малки изрязвания на сладките. Това може да се направи и преди прехвърлянето им в тавата.
5. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 8 минути, като следим да не ги изгорим. Малко преди готовност, внимателно с малка лъжичка, запълваме изрязаните сърчица на зайчетата със натрошените на ситно бонбони и намаляваме градусите на 150. Изчакваме бонбоните да се разтопят, като внимаваме да не "кипнат" или да не прегорят.
6. Вадим сладките от фурната и изчакваме да изстинат, а разтопените бонбонки да се втвърдят.
7. Украсяваме с разтопените на микровълнова фурна шоколади смесени с по 1-2 с. л. прясно мляко. Оформяме очи, носле, мустачки и т.н.
Предварително отделих малко от тестото и го оцветих с червена, сладкарска боя. От него изрязах сърчица и ги закрепих върху една част от зайчетата, като подвих ръчичките им, така че да придържат сърцата. Изпекох ги по горепосочения начин. Така се получиха два вида зайчета любовчии :)
Приятен апетит!
Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Няма коментари:
Публикуване на коментар