Сладки зайчета с бонбонени сърца





Сладки зайчета с бонбонени сърца

Необходими продукти:

230 гр. масло на стайна температура
175 гр. пудра захар
1 яйце - предварително извадено от хладилника, за да се темперира
1 ампулка ванилия или лимон
400-425 гр. брашно
 цветни твърди бонбони - натрошени на ситно


За украса:
цветни пръчици
бял и черен шоколад - по 50 гр.
3-4 с. л прясно мляко
сладкарска боя



Начин на приготвяне:

1. В подходящ съд слагаме мекото масло и пудрата захар. Размесваме ги до получаване на кремообразно състояние. Добавяме яйцето и есенцията.
2. Пресяваме брашното  и го добавяме постепенно към сместа от маслото, пудрата захар и яйце. Омесваме меко тесто.
3. Оставяме тестото завито във фолио в хладилника за около 45 минути.  Разточваме го на кора с дебелина 5 мм. директно върху хартия за печене и с помощта на формичка - зайче изрязваме сладките.
4. Прехвърляме хартията с изрязаните сладки в тава за печене. С помощта на малки формички сърца правим допълнителните по-малки изрязвания на сладките. Това може да се направи и преди прехвърлянето им в тавата.

5. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 8 минути, като следим да не ги изгорим. Малко преди готовност, внимателно с малка лъжичка, запълваме изрязаните сърчица на зайчетата  със натрошените на ситно бонбони и намаляваме градусите на 150. Изчакваме бонбоните да се разтопят, като внимаваме да не "кипнат" или  да не прегорят.
6. Вадим сладките от фурната и изчакваме  да изстинат, а разтопените бонбонки да се втвърдят.
7. Украсяваме с разтопените на микровълнова фурна шоколади смесени с по 1-2 с. л. прясно мляко. Оформяме очи, носле, мустачки и т.н.

Предварително отделих малко от тестото и го оцветих с червена, сладкарска боя. От него изрязах сърчица и ги закрепих върху една част от зайчетата, като подвих ръчичките им, така че да придържат сърцата. Изпекох ги по горепосочения начин. Така се получиха два вида зайчета любовчии :)


Приятен апетит!


Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa/ 


Няма коментари:

Публикуване на коментар