600 гр. картофи
стрък магданоз
сол, черен пипер, олио, оцет и чесън - на вкус
За украсата:
броколи
зърна от царевица
зърна от нар
морков
Начин на приготвяне:
1. Белим картофите и ги сваряваме, като във водата слагаме и магданоза, за да им придаде аромат. След като картофите изстинат ги мачкаме с вилица или преса за пюре. Добавяме малко от водата, в която са варени, но малко, защото тук не се цели въздушност и пухкавост на пюрето, а да е стабилно и да позволи да бъде украсено, без да загуби форма.
Не използвайте пасатор - това прави пюрето ужасно лепкаво дори за ядене, а за оформяне на каквото и да било е абсолютно невъзможно!
2. Овкусяваме с олио, оцет, чесън и подправки - на вкус и оформяме конус в чинията, в която ще поднесем салатата.
3. Украсяваме като в пюрето поставяме зърната от царевица и нар, имитирайки цветни гирлянди. В празните места поставяме разделеното на малки парченца броколи /аз го използвам сурово, но ако желаете може леко да го задушите/. Последно от морков изрязваме с формичка звезда за върха на елхата.
3. Украсяваме като в пюрето поставяме зърната от царевица и нар, имитирайки цветни гирлянди. В празните места поставяме разделеното на малки парченца броколи /аз го използвам сурово, но ако желаете може леко да го задушите/. Последно от морков изрязваме с формичка звезда за върха на елхата.
Ако рецептата Ви е харесала и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Няма коментари:
Публикуване на коментар