Необходими продукти:250 - 300 гр. обикновени бисквити
500 гр. маскарпоне
200 гр. заквасена сметана
3 с. л. пудра захар
1 пакет пудинг ванилия с варене на доктор Йоткер
4 с. л захар за пудинга
400 мл. прясно мляко за пудинга
30 гр. масло т.е около 1/4 от пакетче 125 гр.
мляко за потапяне на бисквитите
5-6 с. л. Нутела
1 ампулка ванилия
За глазурата:
100 гр. черен шоколад
2-3 с. л. захар
30 мл. прясно мляко
20 гр. масло
Начин на приготвяне:
Тавичката ми е малко нестандартна по размер 16/28 см. В зависимост от това дали слагам повечко или по-малко от крема между бисквитите ми отиват от 250 гр. до 300 гр. бисквити. Захарта също е ориентировъчна. Може да опитате готовия крем и да добавите още малко пудра захар, ако ви се стори, че има нужда. Имайте предвид, че Нутела -та добавя допълнителна сладост.
1. Сваряваме пудинга по описанието на опаковката с 400 мл. прясно мляко, 4 с. л захар и след като го свалим от котлона добавяме маслото при непрекъснато бъркаме. Оставяме кремът да изстине като го поразбъркваме от време на време, за да не хване коричка.
2. В дълбок съд смесваме маскарпонето, заквасената сметана и 3 -те лъжици пудра захар. Разбъркваме енергично с вилица или с телена бъркалка.
3. Смесваме двата крема постепенно и добавяме ванилията.
4. Нутела-та разреждаме с малко вода /3-4 с. л./ и разбъркваме добре с помощта на миксер.
5. Потапяме бисквитите в прясното мляко за няколко секунди и ги нареждаме в тавичката. Върху бисквитите разпределяме равномерно част от крема, а върху крема на места изсипваме с лъжица по малко от разредената Нутела . Редим така бисквити, крем, Нутела, бисквити, крем, Нутела като трябва да завършим тортата с пласт от крема.
6. Подготвяме глазурата. Разтопяваме в микровълнова печка или на водна баня черния шоколад, маслото, захарта и млякото. Разбъркваме добре. Изчакваме да се поохлади и заливаме тортата.
7. Оставяме в хладилника за 10-12 часа, за да стегне добре.
Приятен апетит!
Ако рецептата ви хареса и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Няма коментари:
Публикуване на коментар