Необходими продукти
600 гр. спанак /най-добре пресен, но става и със замразен/
1 ч. чаша ориз /от водните чаша 240 мл./
1 среден домат
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
1 ч. л девисил
6-8 яйца
5-6 с. л олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Почистваме спанака, измиваме го и го нарязваме. Попарваме го за 3-4 минути в дълбок съд с две чаши вода и под капак.
2. Нарязваме лука на ситно, счукваме чесъна и ги изсипваме в друг съд със сгорещеното олио. Добавяме ориза, настъргания домат и подправките и заливаме с част от топлата вода, в която е попарен спанака. Задушаваме за няколко минути на слаб огън, разбъркваме и прибавяме спанака с останалата вода.
3. Отново хубаво разбъркваме и изсипваме в тавичка за печене. Печем в нагрята фурна на 180-190 градуса.
4. Малко преди да извадим ястието от фурната чукаме яйцата като за всяко едно оформяме кладенче със съвсем лек натиск на лъжица.
Добър апетит!
Ако рецептата ви хареса и искате да следите моите публикации - харесайте facebook страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Няма коментари:
Публикуване на коментар