събота, 28 октомври 2017 г.

Мармалад от праскови и банани






Необходими продукти:

500 гр. обелени и изчистени от костилките праскови
500 гр. банани
500 гр. захар
1 пакетче лимонена киселина



Начин на приготвяне:

    Измиваме прасковите. Белим ги и ги изчистваме от костилките. Режем ги на дребни парченца. Нарязваме и бананите. Изсипваме всичко в дълбок съд. Поръсваме плодовете със захарта и изчакваме 30-40 минути, за да се отводнят и да пуснат сироп. Включваме котлона и варим на бавен огън до завиране. След това  бъркаме още  10-15  минути и снемаме тенджерата от котлона. Пасираме плодовете, добавяме лимонената киселина и връщаме за доваряване за още 5-10 минути. Разбъркваме добре и внимаваме да не загори. Готовият мармалад изсипваме още горещ в бурканчета и обръщаме с капачката надолу до пълно изстиване. 

   Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa/ 




 
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар