събота, 23 декември 2017 г.

Баклава с кексова плънка



Необходими продукти за тава с ф 30 :   / Чашите са от 250 мл./
 
 1 пакет фини кори от 500 гр.

За пълнежа:
1 пакет масло – 125 гр.
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
5-6 яйца, според големината на яйцата
1 ½  ч. ч. счукани орехи
1 бакпулвер
1 ванилия

 
За сиропа:
2 ч. ч. захар
3 ч. ч. вода
1 ванилия

Начин на приготвяне:

 1. Разделяме корите на половина, като ги разрязваме на две /по късата страна/ и всяка половина я нарязваме допълнително  на тънки ленти.
2. Разтопяваме маслото. На дъното на намаслена тава поръсваме едната половина от корите и върху нея поръсваме/поливаме с лъжичка,  равномерно с половината количество от разтопеното масло.
3. Разбиваме яйцата със захарта, след което прибавяме брашното с бакпулвера. Към разбитата смес прибавяме орехите и ванилията, разбъркваме и изсипваме върху корите.
4.Най-отгоре върху сместа поръсваме втората част от нарязаните кори, а върху тях разпределяме равномерно другата половина от разтопеното масло.
5. Печем на умерена фурна /180 градуса/ до готовност.
6. Приготвяме захарен сироп като кипваме водата и захарта и оставяме да поври 10 минути. Добавяме ванилията и заливаме изстиналата баница с топлия сироп.

Приятен апетит!

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa/ 


 
Рецепта за тази класическа баклава може да видите ТУК
 
 
 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар