Необходими продукти за тава с ф 30 : / Чашите са от 250 мл./
1 пакет фини кори от 500 гр.
За пълнежа:
1 пакет масло – 125 гр.1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
5-6 яйца, според големината на яйцата
1 ½ ч. ч. счукани орехи
1 бакпулвер
1 ванилия
За сиропа:
2 ч. ч. захар3 ч. ч. вода
1 ванилия
Начин на приготвяне:
2. Разтопяваме маслото. На дъното на намаслена тава поръсваме
едната половина от корите и върху нея поръсваме/поливаме с лъжичка, равномерно с половината количество от разтопеното масло.
3. Разбиваме яйцата със захарта, след
което прибавяме брашното с бакпулвера. Към разбитата смес прибавяме орехите и
ванилията, разбъркваме и изсипваме върху корите.
4.Най-отгоре върху сместа поръсваме
втората част от нарязаните кори, а върху тях разпределяме равномерно другата половина от разтопеното масло.
5. Печем на умерена фурна /180 градуса/ до готовност.
6. Приготвяме захарен сироп като кипваме водата и захарта и оставяме да поври 10 минути. Добавяме ванилията и заливаме
изстиналата баница с топлия сироп.
Приятен апетит!
Приятен апетит!
Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Рецепта за тази класическа баклава може да видите ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар