Необходими продукти:
2-3 ябълки /предпочитам зелени от сорта Грени Смит/
1 пакет /275 гр. многолистно тесто на Лидъл/
2 с. л бяла кристална захар
2 с. л кокосова захар /може да я пропуснете, ако нямате/
1 ч. л. канела
1 жълтък за намазване
стафиди, сушени боровинки за украса
Начин на приготвяне:
1. Включваме фурната да 180 градуса, за да загрява. През това време измиваме и белим ябълките. Режем ги на шайби. С помощта на формичка за сладки във формата на кръгче изрязваме средата със семките.
2. Режем многолистното тесто на ивички. За по-лесно и красиво използвам къдраво ножче за кашкавал.
3. Смесваме двата вида захар и канелата. Овалваме в тях всяка от шайбите /бързичко, за да не започне да се топи захарта/ и след това ги увиваме в ивичките от тесто. Мажем тестото с жълтък, разреден с малко вода В центъра на шайбите, ако разстоянието позволява, слагаме няколко сушени плодове -стафиди или боровинки.
4. Печем в загрятата фурна, в тава с хартия за печене, до изпичане на тестото. Не забравяйте хартията, защото при печене изтича сок и после тавата трудно се почиства.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар