Тази рецепта освен, че е бърза и лесна за изпълнение е и от рода рецепти "каквото ми се намира в шкафа". Често правя подобни бисквитки, но винаги са с различни съставки, а дори и пропорции. Може да се сложат всякакви ядки, шоколад, сушени плодове, какао и т.н. Ароматът и вкусът им е наистина неустоим, а и смятам, че спокойно може да ги зачислим към категория "Здравословни изкушения" :)
Необходими продукти за 8 големи бисквитки:
5 с. л. семена смес /от тиква, сусам, лен, слънчоглед и т.н/
2 с. л. финни овесени ядки
4 с. л. пчелен мед
5 с. л. сушени боровинки, стафиди, ситно нарязани сини сливи
4 с. л сусамов тахан
1 ч. ч кокосово брашно /може да се замени със смлени бадеми/100 гр. ситно нарязан черен шоколад
2 с. л. кокосово масло
1 ванилия
2 с. л. какао /по желание/
Начин на приготвяне:
Разтопяваме кокосовото маслото на водна баня и в дълбок съд го смесваме с всички останали съставки без шоколада. Омесваме добре с ръка и след това добавяме и парченцата шоколад. Отново омесваме леко и оформяме топчета, които леко сплескваме и поставяме в тавичка покрита с хартия за печене. Не бива да са много тънки, нито прекалено дебели - някъде около 5 - 6 мм.
Печем в предварително нагрята фурна на 170-180 гр. за около 10-15 минути. Наблюдаваме постоянно, за да не прегорят, тъй като това се случва лесно. След като изстинат известно време са малко твърдички и хрупкави, но след няколко часа омекват и стават крехки.
Ако рецептата ви хареса и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Ако рецептата ви хареса и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Няма коментари:
Публикуване на коментар