Необходими продукти:
2 ч. ч. сурови ядки /орехи, бадеми, получава се чудесно и с пуканки/
1 ч. ч. захар
1 с. л. лимонов сок1 ванилия - по желание
Начин на приготвяне:
1. Леко изсушаваме ядките във фурната на 100-150 градуса за около 30-40 минути.
2. Приготвяме карамела като в подходящ съд изсипваме захарта и добавяме 1-2 с. л вода и лимоновия сок. Изчакваме захарта да се разтопи и да се получи приятен карамелен цвят .
3. В готовия карамел, още докато е горещ и докато е на котлона, изсипваме ядките и ванилията и бързо разбъркваме с голяма лъжица. Едновременно с това внимаваме да не прегорим карамела, за да не стане горчив. Може да изключим котлона, докато бъркаме.
4. Разстиламе карамелизираните ядки върху хартия за печене, като е важно това да стане много бързо и възможно на по-тънък слой, за да ни е по-лесно после да ги начупим. Внимаваме да не се изгорим.
5. Изчакваме ядките да изстинат и ги начупваме на по-малки парченца.
Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Няма коментари:
Публикуване на коментар