Ореховки



 
 
 
Необходими продукти за около 40 бр.:
3 белтъка
250 гр. захар
250 гр. смлени орехи
1 ванилия
обелени лешници или орехови ядки половинки
 
Начин на приготвяне:
 
1. Разбиваме на сняг  белтъците в подходящ съд, на водна баня. Постепенно добавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Веднага след като водата от водната баня заври, трябва да намалим котлона и да продължим да бъркаме на слаб огън, докато белтъчната смес се сгъсти.
2. Махаме съда от котлона и добавяме орехите и ванилията. Разбъркваме хубаво и оставяме сместа да изстине напълно.
 
3. С намокрени във вода ръце оформяме топчета с големината на орех и ги нареждаме в застлана с хартия за печене тава. Върху топчето може да поставим белен лешник или половин ядка от орех.
 
4. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, до леко порозовяване.
 
Приятен апетит!


Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa/ 


Няма коментари:

Публикуване на коментар