Тестото се приготвя за 5 минути, а катмичките са пухкави и вкусни.
Необходими продукти за 3-4 порции:
2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. вода
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч. л. сол
1ч. л. захар
1 ч. ч. натрошено сирене
масло за намазване
Забележка: Чашите са с вместимост 200 мл.
Киселото мляко може да се замени с прясно мляко, като в този случай брашното е 2 1/2 ч. чаши. На мен лично вариантът с кисело мляко ми харесва повече.
Начин на приготвяне:
1. В дълбока купа смесваме яйцата, млякото, олиото, водата, солта и захарта. Разбъркваме и добавяме брашното и бакпулвера.
2. Последно в сместа изсипваме натрошеното с вилица сирене и доразбъркваме.
3. В намаслен/незалепващ и горещ тиган изсипваме по една супена лъжица от сместа. Лъжицата ми е по-голяма от стандартната супена лъжица. Заглаждаме повърхността и разпределяме равномерно. След 1-2 минути, когато повърхността е станала на дупчици, обръщаме и допичаме и от другата страна.
4. След изваждане от тигана намазваме леко повърхността на всяка катмичка с масло /по желание - ако ви се сторят достатъчно мазни, след като ги опитате пропуснете, но маслото придава допълнително страхотен вкус/
Приятен апетит!
Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Няма коментари:
Публикуване на коментар