Панирани топчета от кашкавал и сирене




Необходими продукти:
250 гр. сирене
100 гр. кашкавал
6 с. л. брашно
1 яйца
1 ч. л. бакпулвер

допълнително брашно за овалване - Топчетата може да се изпържат и без да се овалват допълнително в брашно. Достатъчно стабилна смес се получава, но с брашно стават по-хрупкави. Пробвайте и по двата начина, за да откриете по-харесвания от Вас :)

Начин на приготвяне:
1. Настъргваме на едро сиренето и кашкавала. Пресяваме брашното и омесваме с всички останали съставки.
2. Оставяме сместа в хладилника за около 30 минути.
3. Оформяме топчета, които овалваме в брашно и  пържим в сгорещена мазнина до златисто.
4. Нареждаме топчетата върху хартия от домакинско руло, за да се отцедят от излишната мазнина.
5. Консумират се топли.

Ако рецептата Ви е харесала и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa/



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар