250 гр. меко масло
1 ч. чаша пудра захар
1 ч. чаша царевично нишесте /натурално/
1/2 ч. чаша олио
1 яйце
4 1/2 ч. чаши брашно - около
2 ампули ванилия
2 - 3 с. л. какао
За украса:
бели шоколадови топчета, които прикрепих с малко мед
Забележка: Чашите са с вместимост 200 мл.
Начин на приготвяне:
1. В подходящ съд слагаме мекото масло, олиото, яйцето и пудрата захар. Размесваме ги добре. Добавяме нишестето и ванилиите.
2. Пресяваме брашното и го добавяме постепенно към останалите продукти. Омесваме меко тесто. Отделяме малка част от тестото и в него вмесваме 2 -3 с. л. какао.
3. Оставяме двете теста завити във фолио в хладилника за около 30-45 минути.
4. От бялото тесто оформяме топчета малко по-големи от орех, а от кафявото фитилчета, които увиваме спираловидно около бялото тесто като леко ги притискаме. Увиваме от горе надолу. След това леко завъртаме цялото топче в длани, така че то да стане съвсем гладко.
5. Леко сплескваме топчето и с нож правим разрези подобно на начина, по който режем торта.
6. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 10 минути, като решетката сложих на второ ниво / броя от долу нагоре/. Следим да не ги изгорим.
7. След като бисквитките леко поизстинат ги изваждаме от тавата. В центъра на всяка от тях може да поставим шоколадово топче за украса.
Приятен апетит!
7. След като бисквитките леко поизстинат ги изваждаме от тавата. В центъра на всяка от тях може да поставим шоколадово топче за украса.
Приятен апетит!
Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Няма коментари:
Публикуване на коментар