Шарени палачинки


Кафявото е какао
 
 
 
Червеното е с добавена сладкарска боя
 
 
 
             Какво по-хубаво утро от това, в което си приготвил нещо вкусно и красиво за любимите си хора!? Палачинките са много подходящи за целта. А когато са шарени и със сърчицаа, утрото ще бъде още по-хубаво и щастливо.
               За тези палачинки всеки може да използва любимата си рецепта, като само добави няколко лъжици качествено какао към част от сместа. Какаовата смес се пълни в шише с отвор или в дебела спринцовка и с тяхна помощ се "рисува". Това става след като в тигана е сипана  палачинкова смес и повърхността на палачинката е почти суха т.е сместа е почти изпечена. "Рисуваме" бързо, изчакваме и какаовата смес да позасъхне и обръщаме, за да допечем и от другата страна. Това е. Лесно, вкусно и красиво. По-долу ще запиша моята любима палачинкова рецепта, в случай, че някой си няма негова и търси да пробва изпитана такава.

 
 
Необходими продукти:
 
2 яйца
2 ч. чаши прясно мляко
2 ч. чаши брашно
2 с. л. олио
1 щипка сол
1 ванилия
 
          В дълбок съд се разбиват яйцата, солта, млякото и олиото. Последно се добавят брашното и ванилията. Бърка се до хомогенна смес. По желание може да се сложи ванилия.
          Пекат се в нагорещен тиган, който се маже леко с мазнина, ако не е тефлонов. Тефлоновите нямат нужда. Изсипва се черпак от сместа и равномерно се разлива по тигана. Палачинките се обръщат  от другата страна с помощта на дървена шпатула, когато повърхността им започва да изсъхва. Допичат се за няколко секунди и от другата страна и се вадят в голяма чиния. Веднага се мажат с масло.
 
 
Ако искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
           
 
 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар