Необходими продукти за 6-8 броя:
За тарталетите:
160 гр. бяло брашно
35 гр. захар
10 гр. смлени бадеми
щипка сол
90 гр. меко масло нарязано на кубчета
2 жълтъка
За крема:
150 гр. крема сирене /аз използвах натурална Филаделфия
70 гр. маскарпоне
40 гр. масло
70 мл. сладкарска сметана
20 гр. сухо мляко /аз сложих 2 супени лъжици/
40 гр. захар
1 жълтък
1 с.л брашно
1 щипка сол
1 ампулка ванилия или лимон
За намазване:
1 жълтък
1 с. л прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. Смесваме брашното, захарта, смлените бадеми и солта. Добавяме маслото предварително нарязано на кубчета.
2. Месим докато тестото стане на маслени трохи. Добавяме жълтъците.
3. Доомесваме хубаво тестото, оформяме на топка и го слагаме в плик, в хладилника за около 30 минути, за да се охлади добре.
4. Разточваме тестото, изрязваме кръгчета и оформяме тарталетки, които поставяме във форма за мъфини. С вилица правим дупки по основата на тарталетите, за да не се надигнат при печене.
5. Печем на 160 градуса, в предварително загрята фурна - за около 10 минути. Изчакваме леко да се охладят и ги вадим от формата за мъфини.
6. Докато изстиват тарталетите, правим крема. В съд на водна баня разбиваме крема сиренето, маскарпонето, сметаната, маслото, захарта и сухото мляко. Когато стане гладко добавяме жълтъка, брашното, солта и ванилията. Бъркаме още 1-2 минути и оставяме да се охлади.
7. Пълним готовите тарталети с крем и поставяме в хладилника за 30 минути. Кремът изглежда рядък, но при печенето се стяга доста.
8. Охладените чийзкейкчета мажем с разбит жълтък с 1 с.л прясно мляко и слагаме в предварително нагрята на 220 градуса фурна за около 7-8 минути, само на горен реотан, за да хванат лек загар.
9. Готовите мини чийзкейкчета украсяваме с плодове и/или сметана.
Приятен апетит!
Ако искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Няма коментари:
Публикуване на коментар