събота, 30 юни 2018 г.

Киш със зеленчуци



 
 

Необходими продукти за тавичка с ф25 см.:
1 опаковка бутер тесто
3 тиквички - различни цветове
1 малък домат
1 голям патладжан
1 червена чушка
маслинки за украса
2-3 скилидки чесън /по избор/
400 гр. извара
100 гр. моцарела нарязана на малки парченца
50 гр. настърган пармезан
1-2 с. л олио
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1. Разстиламе по дъното и стените на тавата бутер тестото и изрязваме с нож излишното. С вилица правим дупки по цялото дъно, за да не се надуе при печене тестото. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до пълна готовност. Вадим и изчакваме да изстине.
2. Смесваме изварата, моцарелата и пармезана. Добавяме счукания чесън и сол, ако е нужно. Разбъркваме и изсипваме сместа върху напълно изстиналото бутер тесто. Заглаждаме повърхността.
 
3. Измиваме добре тиквичките и патладжана и ги режем на тънки лентички по дължина. Увиваме всяка лентичка на рулце, като се стремим да не се застъпват напълно краищата му, за да наподобим розичка. Най-ефектно се получава от тази част, която включва повече кора /самата обелка/. Получените розички поставяме в изварата като леко притискаме към дъното, за да не се развият.
4. От повърхността на домата чрез изрязване с остър нож оформяме роза, в средата на която поставяме маслинка.
5. От чушките оформяме лентички и/или кръгчета и доукрасяваме.
6. С малка четка и 1-2 с.л. олио гланцираме розите и поставяме тавичката за печене.
7. Печем около 30-40 минути на 180градуса;
 
Приятен апетит!

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa/

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар