Необходими продукти:
500 гр. кайма смес
1 глава лук1 к. л. кимион
1 к. л. чубрица
черен пипер и сол на вкус
За картофеното пюре:
500 гр. картофи
100 мл. прясно мляко
30 гр. масло
сол на вкус
За украса:
стръкчета магданоз
Начин на приготвяне:
1. Омесваме каймата с нарязания на ситно лук и подправките. Оставяме в хладилника за около 30 минути.
2. Увиваме каймата около метални формички - фунийки, притискаме, за да се уплътни добре и нареждаме в тава застлана с хартия за печене или фолио. За улеснение може предварително да разделим и оформим каймата на кюфтета с големина, подходяща за една фунийка.
3. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до пълна готовност. Изчакваме фунийките да поизстинат и ги отделяме от формичките.
4. Приготвяме картофеното пюре по следния начин: белим картофите, измиваме ги и ги варим. Още докато са топли ги пресоваме с ръчна преса за картофи или ако не разполагаме с такава ги намачкваме добре с вилица. /В никакъв случай не използвайте пасатор. Ще превърне пюрето в лепило :) / Добавяме маслото и солта, и последно на тънка струя затопленото прясно мляко при непрекъснато бъркане.
5. Пълним фунийките с картофеното пюре. Това най-лесно става чрез здрав найлонов плик, на който срязваме малка част от единия му ъгъл. С него лесно шприцоваме пюрето. Украсяваме със стръкче магданоз.
Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Приятен апетит!
Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Няма коментари:
Публикуване на коментар