Маслени сладки с шоколад и бадеми

 
 


Необходими продукти:
250 гр. масло
1 ч. чаша пудра захар

1 ч. чаша царевично нишесте /натурално/
1/2 ч. чаша олио
1 яйце
4 1/2 ч. чаши брашно - около

2 ампули ванилия

За украса:
100 гр. черен шоколад
2-3 с. л. прясно мляко
белени бадеми
шоколадови бели топчета или малки бели бонбонки

 Забележка: Чашите са с вместимост 200 мл.




Начин на приготвяне:

1. Разтопяваме напълно маслото и в подходящ съд го смесваме с олиото, яйцето и пудрата захар. Смесваме добре и добавяме нишестето и ванилиите.
2. Пресяваме брашното и го добавяме постепенно към останалите продукти. Омесваме меко тесто.
3. Оставяме тестото завито във фолио в хладилника за около 30-45 минути. 
4. Разточваме тестото на кора с дебелина около 5-6 мм. и изрязваме с формичка кръгчета с диаметър около 6-6,5 см. Нареждаме ги в тава, застлана с хартия за печене.
5. Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 10 минути. Следим да не изгорят. Когато краищата им започнат да порозовяват ги вадим веднага от фурната. Изчакваме да изстинат 5-6 минути и чак тогава ги местим от тавата.
6. Докато сладките се пекат разтопяваме на водна баня или в микровълнова шоколада и млякото. Разбъркваме добре. Гъстотата трябва да е подходяща за слепване на бадемите т. е  да не е прекалено течна, за да не се разтече.
7. Върху изстиналите сладки с помощта на чаена лъжичка оформяме кръгче от шоколада, а върху него поставяме за украса белените бадеми - така че да оформят листенца на цвете. На всяка сладка може да се постави и по едно бяло шоколадово топче или бонбонче - за център на цветето.

Забележка: Бадемите обелих предварително по следния начин - изсипах ги в малка метална купичка и долях вода, колкото да ги покрие. Захлупих ги с капаче и ги кипнах за 1-2 минути. Изчаках водата да изстине, отцедих ги и лесно им махнах ципата. След това изсуших във фурната за около 10 минути на 100-150 градуса.
 
Приятен апетит!

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата миhttps://www.facebook.com/vielitsa/ 
 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар