Необходими продукти:
250 гр. масло
1 ч. чаша пудра захар
1 ч. чаша царевично нишесте /натурално/
1/2 ч. чаша олио
1 яйце
4 1/2 ч. чаши брашно - около
2 ампули ванилия
За крема:
пудинг ванилия - приготвен според указанията на опаковката
пудра захар за поръсване
Забележка: Чашите са с вместимост 200 мл.
Начин на приготвяне:
1. Разтопяваме маслото и в подходящ съд го смесваме с олиото, яйцето и пудрата захар. Смесваме добре и добавяме нишестето и ванилиите.
2. Пресяваме брашното и го добавяме постепенно към останалите продукти. Омесваме меко тесто.
3. Оставяме тестото завито във фолио в хладилника за около 30-45 минути.
4. Разточваме тестото на кора с дебелина около 5-6 мм. и изрязваме с формичка яйчица. На половината яйчица изрязваме допълнително кръгче, което ще оформи "жълтъка" на яйцето. Поставяме сладките в тава застлана с хартия за печене.
5. Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 10 минути. Следим да не изгорят. Когато краищата им започнат да порозовяват ги вадим веднага и много внимателно от фурната. Изчакваме да изстинат 5-6 минути и чак тогава ги местим от тавата.
5. Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 10 минути. Следим да не изгорят. Когато краищата им започнат да порозовяват ги вадим веднага и много внимателно от фурната. Изчакваме да изстинат 5-6 минути и чак тогава ги местим от тавата.
6. Приготвяме пудинга по указанието на опаковката. Аз взех като този от снимката и се оказа, че цветът му е абсолютно подходящ за "жълтък" на яйцето. Не се наложи да оцветявам допълнително с боя или нещо друго.
7. Слепваме две по две сладките с все още топлия, но не горещ крем и ги поръсваме с пудра захар. Съхраняваме на хладно място, заради крема.
Приятен апетит!
Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
Няма коментари:
Публикуване на коментар