Яйца три шоколада




 

Необходими продукти:
600 мл. течна сметана с животински произход
300 мл. прясно мляко
100 гр. черен шоколад
100 гр. млечен шоколад
100 гр. бял шоколад
3 пакетчета желатин по 1 за всеки крем
Допълнително захар не слагам, но може да се добави на вкус
Силиконова форма за яйца







Начин на приготвяне:

1. В дълбок съд смесваме сметаната с прясното мляко. Получената смес ще използваме за направата на трите крема, като ще я разделим на три - по 300 мл.
2. В друг съд изсипваме 1/3 от сместа / първите 300 мл./  и го слагаме върху котлона. Добавяме натрошен на парченца белия шоколад. Бъркаме докато  шоколада се разтопи. Сваляме от котлона и добавяме предварително разтворен до набъбване в малко вода  1 пакет желатин. Бъркаме до пълно смесване и разтваряне на желатина. Изчакваме да се поохлади, като разбъркваме от време на време.
3. Изсипваме в силиконова форма за яйца, така че кремът да достигне височина около 1/6 от височината на формата. Поставяме формата в хладилника да стегне добре.

Това е формата. Купена е от Амазон.

2. Вторият и третият  крем се приготвят като първия, като използваме последователно млечния и черния шоколад. Внимателно ги изсипваме един след друг, като всеки трябва да е добре стегнал преди да се изсипе следващия.
3. След това редуваме отново бял крем, млечен и черен, така че яйцата да се получат от 6 пласта крем. 
4. Прибираме запълнената форма в хладилника за около 4-5 часа, за да стегнат яйцата много добре и чак тогава ги вадим от формата.



Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата миhttps://www.facebook.com/vielitsa/ 




























Няма коментари:

Публикуване на коментар