вторник, 11 април 2017 г.

Крем от тиква



Необходими продукти:

За тиквата:
250-300 гр. тиква
5-6 лъжици захар

За ваниловия крема:

500 мл. прясно мляко
1 кафена чашка захар
3 с.л. брашно
1 яйце
20-30 гр. масло
1 ванилия


Начин на приготвяне:

    Обелената и почистена тиква, се реже на парчета и заедно със захарта се слага да се вари в малко вода. През това време приготвяме ваниловия крем. Отделяме около 100 мл. от млякото като останалото изсипваме в тенджера заедно със захарта и маслото. Кипваме ги. В друг съд разбиваме отделеното мляко, брашното и яйцето. Добавяме тази смес при непрекъснато бъркане и на тънка струйка към кипната смес от мляко, захар и масло. Варим на слаб огън. Бъркаме енергично и внимаваме да не загори или да не стане на бучки. След като кремът е готов, добавяме ванилията. Разбъркваме и го разделяме на две.
     В друг съд пасираме сварената тиква, като преди това сме я отцедили от водата. Полученото тиквено пюре също разделяме на две части. Едната част разпределяме в подходящи чашки или купички, а втората част добавяме към половината от ваниловия крем, разбъркваме добре и изсипваме в чашките върху тиквеното пюре. Последно разпределяме в чашките останалата половина от ваниловия крем.  Украсяваме с настърган шоколад, ядки или парченца тиква.
     Да Ви е сладко!

Ако искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/

Няма коментари:

Публикуване на коментар