Торта - Три шоколада





Торта Три шоколада е най-лесната и вкусна торта, която съм правила.
За приготвянето й се използват цели 600 гр. шоколад и е абсолютна наслада за шоколадохолиците :) ... между впрочем и аз съм от тях и това е една от любимите ми торти. Освен, че е безумно вкусна, се приготвя и много лесно и вариант за провал е изключен. Правила съм я по няколко рецепти с минимални различия и тук ще споделя една от тях. Тортата е испанска и в оригинален вариант се прави с  - cuajada. Това е "втвърдител" за крема. На българския пазар този продукт не се намира. Съществува обаче заместител - желатин. Тъй като прочетох на много места, че има голяма разлика между торта, направена с cuajada и такава с желатин, аз си купих от ebay cuajada. Ето какво представлява:



Cuajada



Това са другите нужни продукти:

За блата:
2 пакета чаени бисквити - /използвах Роден Край - Сметана и добавих 3 с.л какао/
125гр. разтопено масло
3 с.л прясно мляко

За кремовете:

1 л. течна сметана с животински произход
500 мл прясно мляко
200 гр. черен шоколад
200 гр. млечен шоколад
200 гр.бял шоколад
120 гр. захар /70 гр.+50гр./
3 пакетчета cuajada или желатин по 15 гр. на крем

Начин на приготвяне:

Бисквитите са натрошават или смилат на ситно  и се смесват с разтопеното масло, млякото и какаото. Всичко се изсипва в тортена форма и хубаво с помощта на лъжица се притиска към дъното на формата. Стремим се равномерно да разпределим сместа, за да получим хубава платка/блат. В дълбока съд смесваме сметаната с прясното мляко. Получената смес ще използваме за направата на трите крема, като ще я разделим на три - по 500 мл. В друг съд изсипваме 1/3 от сместа / 500 мл./  и я слагаме върху котлона. Добавяме 70гр. от захарта и натрошен на парченца черния шоколад. Бъркаме докато захарта и шоколада се разтопят. Сваляме от котлона и добавяме предварително разтворен в малко вода желатин /15гр./ или 1 пакет cuajada. Понякога се налага да използвам за няколко секунди пасатора, за да се разтвори равномерно cuajada-та.
Изсипваме върху блата получения крем и след като се поохлади, слагаме в хладилника за около 2 часа, за да стегне. Вторият крем се приготвя като първия, като използваме млечния шоколад и 50гр. захар. Внимателно се изсипва върху първия крем и също се охлажда и слага в хладилника за 2 часа. Третият крем е е от последната 1/3 от сместа с разтопен в нея бял шоколад. Процедира се по същия начин. След като се сложи в хладилника е добре, ако можете да устоите на изкушението, да изчакате поне 3-4 часа, за да стегне хубаво готовата торта.

Да Ви е сладко!

Ако искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/










Няма коментари:

Публикуване на коментар