неделя, 4 юни 2017 г.

Бухтички






Необходими продукти:

1 кофичка кисело мляко /400 гр./
2 яйца
500 гр. брашно
1 ч.л /равна/ сода за хляб
1 ч.л. захар /може да се увеличи захарта по желание/
1 ч.л. сол
1 ампулка ванилия /по желание/
олио за пържене


Начин на приготвяне:

       Пресяваме брашното в дълбок съд. Разбъркваме киселото мляко и добавяме към него содата. Отново разбъркваме и изчакваме няколко минутки, за да "шупне".  Добавяме солта, захарта, ванилията и разбитите с вилица яйца. Изсипваме сместа в съда с брашното и омесваме меко тесто. Ако се наложи може да добавим още малко брашно. Оставяме тестото да почине около 30 минути, като преди това покриваме с фолио съда. Точим върху леко набрашнена повърхност кора с дебелина около 0,5 см. Режем с формички или с нож в желана форма и пържим и от двете страни в дълбок тиган. Мазнината трябва да е повечко - поне 2-3 см., и да не е прекалено сгорещена, за да не прегорят отвън, а да са сурови отвътре.
Бухтичките вадим с помощта на решетъчна лъжица и поставяме в чиния покрита с домакинска хартия. По желание поръсваме с пудра захар.
     Въпреки, че се пържат тези бухтички не стават мазни.


Ако искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
 
 







Няма коментари:

Публикуване на коментар