Клеева тинктура за силен имунитет

 
 
      Ползите от клеевата тинктура за подсилване на имунитета, за лечение на афти, гъбички и т.н са всеизвестни и тук няма да ги коментирам. Има много информация за приложението й, а също и за дозировката, в зависимост от това, за какво ще се използва. Разбира се в аптеките продават клеева тинктура и от там всеки може да си купи, но ако имате прополис /клей/ и решите да си направите сами, това е начина, по който си я приготвяме у дома.

     Стриваме /настъргваме/ на ситно 50 гр. пчелен прополис, изсипваме го в шише или флакон и го заливаме с 200 мл.  95 градусен етилов спирт. Разклащаме интензивно около 15 минути и оставяме на тъмно и на стайна температура за около 7-8 дни. По 1-2 пъти на ден разклащаме сместа. След това прецеждаме през няколко парчета марля или друг плътен памучен плат, за да премахнем утайката и клеевата ни тинктура е готова за използване.
 
      При съхранение на тъмно и на стайна температура има дълъг срок на годност - 3 години.

      Преди да използвате клеевата тинктура, обаче имайте предвид, че прополисът е силен алерген и  затова е необходимо първо да се убедите, че не сте алергични към него.


  Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa/ 
 

Още от раздел Здравословно


Няма коментари:

Публикуване на коментар