Мини чийзкейкчета с Нутела





 
 
 
Необходими продукти за 7-8 броя във форма за мъфини:
250 гр. маскарпоне
175 гр. крем сирене Филаделфия, натурално /1 кут./
6-7 с. л течен шоколад Нутела
200 мл. неподсладена, животинска сметана за разбиване /над 30% масленост/
3 с. л пудра захар
1 ванилия


За украса:
50 гр. черен шоколад
1-2 с.л прясно мляко
бисквити Закуска какао - за подложка

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме животинската сметана, като  тя трябва да бъде добре охладена преди това. Работим на ниска степен на миксера, постепенно увеличаваме оборотите и когато сметаната е добре разбита, отново постепенно ги намаляме. Малко преди да спрем с разбиването добавяме пудрата захар.
2. Смесваме маскарпонето, Филаделфията и Нутелата. Разбъркваме добре  - за предпочитане на ръка. Към тях добавяме разбитата сметана и ванилията. Внимателно разбъркваме до хомогенизиране.
3. Готовата смес изсипваме във формички за кексчета. Прибираме в камерата, за да стегнат добре, за да може лесно след това, да ги извадим от формичките преди сервиране. Аз използвам силиконови формички.
4. За основа използвах бисквити закуска какао, защото бяха най-подходящи по размер за моите чийзкейкчета. Обърнах върху всяка бисквитка по едно кейкче, подредих ги в чинийка и така ги оставих в хладилника за още 1 час. Това време е достатъчно, за да не са ледени, а и основата да поомекне.
5. Украсяваме с разтопен в микровълновата печка черен шоколад с 1-2 с.л. черен шоколад.
 
Чийзкейкът може да се направи в чашки - при това положение за основа може да се сложат смлени бисквити, смесени с масло и да се оставят в хладилника за 1-2 часа. Не е нужно да се прибират в камерата.

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/



 
 




1 коментар: