Напукани какаови сладки II вид



От една доза излизат около 45 броя сладки с големината на орех.

Необходими продукти:
3 средни яйца
4 ч. чаши брашно
1 ч. чаша захар
45 гр. какао / 1пакет на Биосет/
100 мл. олио
50 гр. меко масло
10 гр. бакпулвер / 1 пак./
2 течни ванилии
пудра захар за овалване
/чашите са от 200 мл./


Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцата със захарта с миксер до получаване на пухкава смес. Добавяме последователно олиото, маслото, какаото, ванилията. Разбъркваме с миксер.
2. Пресяваме брашното и заедно с бакпулвера го добавяме към  течната смес. Омесваме добре. Получава се хубаво, меко тесто.

3. Оставяме тестото в хладилник за около 30 минути, а през това време включваме фурната на 180 градуса, за да загрее.
4. От тестото оформяме топчета с големината на орех, овалваме ги в пудра захар и ги подреждаме в застлана с хартия за печене тава.

5. Печем около 10-12 минути на 180 градуса, в предварително загрятата фурна. По време на изпичане сладките се напукват, от където идва и името им.
Преди да извадим изпечените сладки от тавата изчакваме около 2-3 минути.

Приятен апетит!


 Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/







1 коментар: