Картофи ветрило





Необходими продукти:

4 добре измити и почистени средни по размер картофа
4 с. л разтопено краве масло
2-3 скилидки чесън /ситно нарязан или счукан/
подправки на вкус: сол, черен пипер, риган, розмарин, мащерка и др.

За плънката:
 кашкавал, шунка, бекон, сланинка, топено сирене, чушка, гъби - въпрос на предпочитание



Начин на приготвяне:

1. Измиваме и почистваме картофите. Ако са пресни не е нужно да ги белим. Правим през около 0.5 см. разрези на всеки един картоф без да ги разрязваме до долу.  Подготвяме от фолио "купички".


2. Разтопяваме маслото и го смесваме с чесъна и подправките, след което с четка мажем в разрезите и по цялата повърхност картофите. Поставяме ги в "купичките" от фолио и печем за около 40-50 минути на 180 градуса.

3. По време на изпичането разрезите се разтварят и картофите заприличват на ветрило. След като ги извадим от фурната във всеки разрез поставяме от желаната плънка. Най-често приготвям картофите с кашкавал и бекон. Нарязвам  бекона на тънки парченца и ги вмъквам между разрезите. Същото правя и с кашкавала, който може да бъде и настърган отгоре.


4. Допичаме за около 10 минути и сервираме.

 Приятен апетит!


Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/

Няма коментари:

Публикуване на коментар