Великденски петленца


 

Необходими продукти за около 18 бр.:
400 гр. обикновени бисквити
20 гр. кокосови стърготини /2 пакетчета/
200 мл. прясно мляко, леко затоплено
разтопено масло - около 70-80 мл.
1-2 с. л. пудра захар
2 течни ванилии

За украса:
бели или жълти кокосови стърготини за овалване - за перушинката
орехови ядки половинки - за крачетата
бадемови ядки - за човките
годжи бери - за гребенчетата
карамфилчета - за очичките


Начин на приготвяне:

1. Бисквитите се смилат на фини трохи и се смесват хубаво с останалите съставки. Опитайте го на вкус и ако прецените, че има нужда добавете още малко пудра захар. Тестото трябва да е средно меко, нелепнещо и лесно за оформяме. От него правим топчета, които овалваме в кокосови стърготини, сплескваме в горната част и поставяме върху половинки орехови ядки, които ще представляват крачетата на петлетата. Леко притискаме, за да се закрепят добре. 
 


 
2. С нож правим разрези, за да ни е по-лесно да сложим очите, човката и гребена, а след като  ги поставим, прибираме готовите петлета в хладилника за 30 минути.

Приятен апетит!

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата миhttps://www.facebook.com/vielitsa/ 



Идеята е адаптирана от ТУК


Няма коментари:

Публикуване на коментар