Чийзкейк с три вида шоколад

 


     "Когато става въпрос за шоколад, съпротивата е безсмислена"  - Тази максима с пълна сила важи и за мен .... Зиме, лeте - винаги си го обичам. Обичам също и чийзкейк :) А каква по-добра комбинация от чийзкейк с шоколад ..... с много шоколад :)
Рецептата на този нежен и богат на вкус чийзкейк е много лесна, освен това е и без печене, което я прави подходяща за лятото. Подобна е на Торта "Три шоколада", но изисква малко повече време, за да стегне в хладилника, тъй като за направата й не се използва желатин. Веднъж опитана - вече ми е в графа "Любими". Ако и вие сте шоколадохолици - задължително я пробвайте!

    Ако  рецептата ви хареса и искате да следите моите публикации - харесайте facebook страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa/


Необходими продукти:

500 гр. Маскарпоне
600 гр. Заквасена сметана /1 голяма и 1 малка кофичка/
1 кутия /175 гр./ Сирене Филаделфия
200 гр. бял шоколад
200 гр. млечен шоколад
200 гр. черен шоколад
2 с. л. пудра захар
1 ванилия
200 гр. бисквити Petit
1 пак. /125 гр./ масло


Начин на приготвяне:

1. Разтопяваме маслото и го смесваме със смлените /или счукани на ситно/ бисквити. Разбъркваме добре и изсипваме във форма за торта, с предварително покрити с хартия за печене дъно и стени. Моята форма е ф 24. Притискаме много добре с пръсти или с помощта на лъжица, за да се получи стегната и равномерно разпределена основа. Слагаме в хладилника, за да стегне докато приготвяме кремовете.



2. В дълбок съд смесваме маскарпонето, заквасената сметана и Филаделфията. Разбъркваме на ниска степен на миксера. Получената смес разделяме на три равни части.
3. Разтопяваме черния шоколад в микровълнова печка или на водна баня и заедно с пудрата захар изсипваме в първата част от отделената смес. Разбъркваме леко до хомогенизиране и изсипваме върху бисквитената основа в тортената форма. Заглаждаме, за да е равномерно и връщаме в хладилника.
 
 
4. Разтопяваме млечния шоколад и го добавяме към втората част от отделената смес. Разбъркваме и изсипваме върху първия крем в тортената форма и отново връщаме в хладилника, за да стяга, докато правим последния крем.
5. Разтопяваме белия шоколад и заедно с ванилията го прибавяме към третата отделена част от сместа. Разбъркваме добре и изсипваме в тортената форма. Заглаждаме с лъжица повърхността.
6. Скриваме тортата във възможно най-закътаното ъгълче на хладилника - далеч от лакоми очи и ръце и търпеливо изчакваме поне 10-12 часа, за да стегне добре. Това е най-трудната част :)
7. Вадим готовата торта от формата и украсяваме по въображение.
8. Консумира се непосредствено преди сервиране, защото бързо се отпуска.

Приятен апетит!
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар