понеделник, 1 януари 2018 г.

Домашна майонеза




Необходими продукти:
500 мл. олио
2 средни по големина яйца на стайна температура
1 к. л. лимонов сок
щипка сол



Начин на приготвяне:
1. В тесен и дълбок съд изсипваме всички съставки.
2. Включваме пасатора и разбиваме сместа, като първо задържаме пасатора на самото дъно на съда, а след това бавно го изтегляме от дъното на горе. Ще забележите как олиото и яйцата се превръщат в майонеза. И още веднъж не бъркайте насам натам, а плавно  и бавно от дъното - на горе.
3. Цялата процедура по разбиването на майонезата не отнема повече от 1-2 минути.

Съхраняваме в хладилник, защото в този вариант без химии и добавки, майонезата е нетрайна, но ........... много вкусна и истинска!

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa/

Няма коментари:

Публикуване на коментар