събота, 20 януари 2018 г.

Картофена крем супа



Необходими продукти за 6 порции:

1 кг. картофи
2 средно големи моркова
1 глава лук
30 гр. краве масло
250 мл. готварска сметана
сол на вкус

По желание за овкусяване:
черен пипер, магданоз



Начин на приготвяне:

1. Измиваме и почистваме морковите, белим картофите и лука. Всички зеленчуци слагаме заедно да се сварят добре.
2. Вадим сварените зеленчуци от водата и ги пасираме до пълна хомогенност заедно с готварската сметана и маслото.
3. Връщаме на котлона за още няколко минутки пасираната зеленчукова смес като към нея добавяме част от зеленчуковия бульон /водата, в която са се варили зеленчуците/ - до желаната гъстота на супата. Овкусяваме със сол на вкус. Добавяме черен пипер по желание.
4. Сервираме с прясно нарязан магданоз и/или крутони.
 
Да ви е сладко!

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/


Рецептата за тези картофени предястия може да видите ТУК




 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар