събота, 10 март 2018 г.

Пататник без кори



 

 

Необходими продукти:

1 кг. картофи
1 яйце
100 гр. краве сирене
1 средна глава лук
50 гр. масло
джоджен, чубрица и щипка сол
кашкавал за поръсване - по желание

Начин на приготвяне:

1. Белим картофите и ги настъргваме на едро на ренде.
2. Добавяме ситно нарязания лук, намачканото с вилица сирене,  яйцето, джоджена, чубрицата и солта.
 
3. Разбъркваме добре всичко и го разстиламе в намаслена тава. Дебелината трябва да е около 2-3 см.
 
4. Разтопяваме маслото и поливаме равномерно пататника.
5. Печем на 180-200 градуса до получаване на хрупкава коричка.
 
Забележка: Малко преди готовност, аз добавям и настърган кашкавал - около 50 гр.

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa
 
 
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар