Необходими продукти:
1 кг. картофи
1 яйце
100 гр. краве сирене
1 средна глава лук
50 гр. масло
джоджен, чубрица и щипка сол
кашкавал за поръсване - по желание
Начин на приготвяне:
1. Белим картофите и ги настъргваме на едро на ренде.
2. Добавяме ситно нарязания лук, намачканото с вилица сирене, яйцето, джоджена, чубрицата и солта.
3. Разбъркваме добре всичко и го разстиламе в намаслена тава. Дебелината трябва да е около 2-3 см.
4. Разтопяваме маслото и поливаме равномерно пататника.
5. Печем на 180-200 градуса до получаване на хрупкава коричка.
Забележка: Малко преди готовност, аз добавям и настърган кашкавал - около 50 гр.
Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa
Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa
Страхотно! Ще пробвам
ОтговорИзтриване