неделя, 20 май 2018 г.

Хрупкави пържени тиквички




 
Необходими продукти:
1 кг. тиквички
100-150 гр. брашно
3-4 с. л червен пипер
1 с. л чесън на прах
сол
олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Измиваме, почистваме и белим тиквичките. Режем ги на кръгчета. Осоляваме равномерно;
2. В голяма пластмасова кутия с капак смесваме брашното, пипера и чесъна, а след това добавяме тиквичките /за по-лесно, може да се направи на два пъти/. Слагаме капака на кутията и интензивно за около 1 минута хубаво разтръскваме кутията, за да се овалят тиквичките равномерно в брашнената смес;




 
3. В широка тава нареждаме тиквичките и изчакваме около 30-40 минути, за да пуснат вода и да навлажнят брашното върху тях, като по този начин при пърженето да се получи хрупкава коричка.
4. След това пържим тиквичките в сгорещено олио и вадим върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина;
 
Приятен апетит!

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa/ 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар