Шоколадов крем - сладолед




Необходими продукти:
500 гр. Маскарпоне
200 гр. течен шоколад /предпочитам Нутела/
200 гр. краве кисело мляко /по-гъсто/

Начин на приготвяне:
Смесваме маскарпонето и течния шоколад само с помощта на вилица;
Разбиваме киселото мляко на ръка и го добавяме към шоколадовата смес;
Охлаждаме в хладилника или в камерата в зависимост от това, колко близко до сладолед искаме да се получи крема;

ПП: Ако кремчето не ви е достатъчно сладко, може да добавите 1-2 с. л пудра захар или да увеличите количеството на течния шоколад!

Приятен апетит!

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa/ 


1 коментар: