Линцерови сладки с нишесте




Необходими продукти:
250 гр. краве масло
1 ч. чаша пудра захар

1 ч. чаша царевично нишесте /натурално/
1/2 ч. чаша олио
1 яйце
4 1/2 ч. чаши брашно /около/

2 ампули ванилия
мармалад и шоколад за слепване и украса

пудра захар за поръсване

Забележка: Чашите са с вместимост 200 мл.



Начин на приготвяне:

1. В подходящ съд слагаме напълно разтопеното масло, олиото, яйцето и пудрата захар. Размесваме ги добре. Добавяме нишестето и ванилиите.
2. Пресяваме брашното и го добавяме постепенно към останалите продукти. Омесваме меко тесто.
3. Оставяме тестото завито във фолио в хладилника за около 30-45 минути.  Разточваме го на кора с дебелина около 5 мм. и с помощта на формички изрязваме бисквитките. На половината от тях правим и второ изрязване в средата, за да се получи дупка в желаната форма.
4. Прехвърляме бисквитките в тава за печене, застлана с хартия.
5. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, на втор ниво на скарата /броено от долу на горе/ за около 10 минути, като следим да не ги изгорим. Започнат ли леко да порозовяват краищата им - вадим от фурната.
6. След като бисквитките изстинат ги слепваме две по две с мармалад. Поръсваме с пудра захар.


Забележка: За сладките от снимките използвах: за жълтото - сладко от портокалови корички като това от снимката, за червеното - добавих капка червена сладкарска боя към сладкото от портокалови корички, а тъмните са слепвани с разтопен черен шоколад и отделно има слепвани с мармалад от шипки.


Приятен апетит!


Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa/ 


Няма коментари:

Публикуване на коментар