Бисквитена торта мозайка с шоколад - без печене





Необходими продукти за форма ф 24 см.:
 
440 гр. бисквити Петит ванилия / 2 пак. от 220 гр./
220 гр. бисквити Петит  какао / 1 пак. от 220 гр./
400 гр. черен шоколад
200 гр. млечен шоколад
150 гр. краве масло
390 мл. прясно мляко
3 ампули ванилия
по желание: 1-2 с. л. кокосови стърготини, 1 к. чаша стафиди или ядки
 
За украса:
бадеми
нар
кокосови стърготини
 
Начин на приготвяне:
 
1. В дълбок съд разтопяваме 50 гр. масло, 200 гр. черен шоколад и 130 мл. прясно мляко. Разбъркваме и добавяме ванилията и пожелание кокосови стърготини, едро смлени ядки и предварително накиснати в ром/коняк стафиди. Отделно натрошаваме на парченца 1 пакет бисквити Петит ванилия, които прибавяме към шоколадовата смес. Разбъркваме добре и изсипваме в тортена форма. Заглаждаме с лъжица и слагаме в хладилника, докато приготвяме втория блат.
 
2. Вторият блат се приготвя по същия начин, но той се прави от 50 гр. масло, 200 гр. млечен шоколад и 130 мл. прясно мляко. Разбъркваме и добавяме ванилията и пожелание кокосови стърготини, едро смлени ядки и предварително накиснати в ром/коняк стафиди. Отделно натрошаваме на парченца 1 пакет бисквити Петит какао, които прибавяме към шоколадовата смес. Разбъркваме добре и изсипваме в тортената форма. Заглаждаме с лъжица и слагаме в хладилника, докато приготвяме третия блат.
3. Третият блат се приготвя по абсолютно същия начин като първия, но от шоколадовата смес преди да смесим с бисквитите отделяме 2-3 лъжици, които да изсипем най-отгоре на блата, за да изглежда по-гладка тортата.
4. Тортата оставяме да стегне в хладилника поне 4-5 часа., след което украсяваме.

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар