Картофени пантофки

 

Необходими продукти:
5-6 бр. картофи /по-големички/
50 гр. краве масло
1-2 скилидки пресован чесън
щипка сол

За плънката:
Плънката може да бъде всякаква: сирене, яйце, кашкавал, кайма, колбас, шунка, бекон, гъби и т.н.  В конкретния случай от снимката, плънката е от:
200 гр. сирене - натрошено
50 гр. кашкавал - нарязан на парченца
50 гр. колбас - нарязан на парченца
1 яйце
магданоз
чубрица
черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Белим картофите и с помощта на малко ножче правим разрез, да са махнем част от картофа и да наподоби пантоф, както е показано на снимката;


2. Издълбаваме изрязаната част с чаена лъжичка или малък нож;
3. Правим разрези по цялата повърхност на картофите, подобно на мрежа, за да изглеждат по-красиво. Разрезите са с дълбочина около 5 мм. и по време на изпичането се разтварят.
4. Разтопяваме маслото и смесваме с чесъна и солта. Мажем картофите по цялата повърхност. Маслото, което остава след намазване ще добавим към плънката.
5. Печем картофите около 40 минути на 180 градуса, в предварително нагрята фурна, като може да ги поставим в подложки от  алуминиево фолио. По този начин по-лесно се вадят и по-лесно се почиства тавата.


6. Докато картофите се печат приготвяме плънката, която както писах е въпрос на вкус. В случая смесих натрошеното сирене, кашкавала и колбаса с едно яйце. Разбърках и добавих подправките. А също и маслото с чесъна, което ми остана от намазването на картофите.



7. Изпечените картофи пълним с плънка и връщаме за допичане за още около 10 минути;

Приятен апетит!

Ако рецептата Ви е харесала и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa/


Няма коментари:

Публикуване на коментар