Дантелени сърца





Необходими продукти:
250 гр. меко масло
1 ч. чаша пудра захар

1 ч. чаша царевично нишесте /натурално/
1/2 ч. чаша олио
1 яйце
4 1/2 ч. чаши брашно - около

2 ампули ванилия

За слепване:
сладко от портокалови корички, в което добавих една капка червена боя

 Забележка: Чашите са с вместимост 200 мл.




Начин на приготвяне:

1. В подходящ съд слагаме мекото масло /трябва да е много меко, за да може да се меси/, олиото, яйцето и пудрата захар. Смесваме ги добре. Добавяме нишестето и ванилиите.
2. Пресяваме брашното и го добавяме постепенно към останалите продукти. Омесваме меко тесто.
3. Оставяме тестото завито във фолио в хладилника за около 30-45 минути. 
4. Разточваме тестото на кора с дебелина около 5-7 мм. и изрязваме с формичка сърца. Половината изрязани вече сърца украсяваме допълнително, като може да изрежем от вътрешността им по-малки сърца. С клечка за зъби и сламка правим дупчици, за да наподобим дантела.


5. Нареждаме изрязаните сърца в тава застлана с хартия за печене.
6. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 10 минути, като решетката сложих на второ ниво / броя от долу нагоре/. Следим да не ги изгорим. Когато краищата им започнат да порозовяват ги вадим веднага от фурната.
7. След като бисквитките леко поизстинат ги изваждаме внимателно от тавата и ги слепваме две по две със сладко от портокалови корички или с друг подходящ конфитюр или мармалад.
Аз смесих сладко от портокалови корички с една капка червена боя, за да стане този силен червен цвят.

Забележка: От това тесто направих и пощенски пликове със сърца като тези от снимката. При тях технологията е същата. Просто с къдраво ножче за кашкавал трябва да изрежем от тестото ромбчета. В центъра им слагаме сладко /използвах рачел, отцеден от течния сироп/, оформяме плик, притискаме краищата , мажем с белтък, поръсваме с пудра захар и печем по горе описания начин.




Приятен апетит!

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата миhttps://www.facebook.com/vielitsa/ 




Няма коментари:

Публикуване на коментар