Бисквитки цветя от маслено тесто




Необходими продукти:
250 гр. масло
1 ч. чаша пудра захар

1 ч. чаша царевично нишесте /натурално/
1/2 ч. чаша олио
1 яйце
4 1/2 ч. чаши брашно - около

2 ампули ванилия

За украса:
няколко натрошени бонбона
шишове за барбекю

 Забележка: Чашите са с вместимост 200 мл.




Начин на приготвяне:

1. Разтопяваме маслото и в подходящ съд го смесваме с олиото, яйцето и пудрата захар. Смесваме добре и добавяме нишестето и ванилиите.
2. Пресяваме брашното и го добавяме постепенно към останалите продукти. Омесваме меко тесто.
3. Оставяме тестото завито във фолио в хладилника за около 30-45 минути. 
4. Разточваме тестото на кора с дебелина около 5-7 мм. и изрязваме с формичка кръгчета. На половината кръгчета изрязваме допълнително сърца във вътрешността им -  с  по-малки по размер формички. Запазваме изрязаните от вътрешността сърца - ще ги използваме за листенца.
5. Нареждаме кръгчетата в тава застлана с хартия за печене, както е показано на снимките. Притискаме тестото към шишовете. Пълним в изрязаната част натрошените бонбони с помощта на кафена лъжичка.
 


 

6. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 10 минути. Следим да не ги изгорим. Когато краищата им започнат да порозовяват ги вадим веднага от фурната.


Забележка: Към разтопените при изпичането бонбони, за по-силен цвят добавих малко червена боя и внимателно разбърках с клечка за зъби.

 
 
Приятен апетит!

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата миhttps://www.facebook.com/vielitsa/ 
 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар