четвъртък, 29 юни 2017 г.

Банани с шоколад









Необходими продукти:

3-4 бананчета
100 гр. млечен шоколад
4-5 с. л прясно мляко
1 с. л разтопено масло 

За украса:
смлени ядки или шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:



1. Обелените банани се слагат във фризер или камера на хладилник за около 1 час.

2. На водна баня разтопяваме шоколада с добавеното прясно мляко. Добавяме маслото и добре разбъркваме.  Изчакваме сместа да се поохлади, но не и да изстине съвсем.

3. Добре охладените банани режем на половина, поставяме им клечка и ги топим в топлия шоколад.


4. По желание украсяваме с ядки и/или шоколадови пръчици.

5. Връщаме бананчетата в хладилника за около още 15-20 минути, до пълно стягане на шоколада и .... Хапваме с удоволствие!

Ако искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/



Няма коментари:

Публикуване на коментар