Кампари с грейпфрут

 
Необходими продукти:
 
1 литър домашна ракия, водка или коняк
1 литър червено вино,
500 мл сироп от вишни или малини
7-8 бр. по-едри грейпфрута (около 1 кг.) необелени
 
Начин на приготвяне:
 
Нарязваме грейпфрута на шайби /както си е с кората/, които поставяме в 3-литров буркан. Заливаме ги с алкохола. Затваряме буркана и престояват 2 дни на хладно. Вадим шайбите грейпфрут от буркана, изстискваме ги и полученият сок прецеждаме заедно с алкохола през двойно прегънат тензух. Прибавяме виното и сиропа от вишни/малини. Разбъркваме, за да се хомогенизира сместа и наливаме в освободения 3-литров буркан. Съхраняваме в хладилник и изчакваме да отлежи. На дъното ще се получи малко утайка от грейпфрута и сместа ще се избистри. Тогава внимателно разсипваме в бутилки и питието е готово. Може да се консумира така, а също и като съставка на различни коктейли.
 
Преди употреба измих с топла вода грейпфрута. След това го накиснах за около половин час в разтвор от 1 литър вода и 1 с.л. сода за хляб. Разтърках ги добре и изплакнах обилно с течаща вода. Четох някъде, че така се премахват бактериите и следите от пестициди, с които обработват цитрусовите плодове.

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации, харесайте Фейсбук страницата ми:  https://www.facebook.com/vielitsa/ 
 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар