Яйца с моцарела в многолистно тесто

 
 


 
 

Необходими продукти за 6 порции:

1 пакет бутер тесто /275 гр. от това на Лидъл/
6 яйца
50 гр. моцарела /може да се  замени със сирене или кашкавал/
за овкусяване: сол, червен пипер, чубрица, зелен лук, магданоз



Начин на приготвяне:

1. Ако тестото е замразено, го размразяваме напълно и с помощта на купичка или по-широка чаша изрязваме 6 кръга. На 1-1,5 см. от външния край на кръга правим второ кръгче с помощта на нож, както е показано на снимката по-долу, като се стараем само да направим лек разрез без да изрязваме до дъно. Центърът дупчим с вилица, за да не позволим да се надигне при печене.

2. Прехвърляме кръговете в тава застлана с хартия за печене и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 8-10 минути /до леко порозовяване/.
3. Вадим тавата от фурната и ако въпреки дупките, централната част се е надигнала - леко я притискаме с лъжичка, за да  хлътне и да "задържи" яйцето.
4. Слагаме нарязаната на малки парченца моцарела /или настъргано сирене/кашкавал/ и отгоре чукваме по едно яйце. Посоляваме и добавяме подправки на вкус. Свежите подправки се добавят след изпичане - магданоз, зелен лук
5. Връщаме за допичане на яйцето, като може да включим само на горен реотан и  да преместим решетката на по-високо.

Приятен апетит!

Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/

 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар