неделя, 14 януари 2018 г.

Печени ябълкови шайби в многолистно тесто



 
 
 
 
Необходими продукти:
 
2-3 ябълки /предпочитам зелени от сорта Грени Смит/
1 пакет  /275 гр. многолистно тесто на Лидъл/
2 с. л бяла кристална захар
2 с. л кокосова захар /може да я пропуснете, ако нямате/
1 ч. л. канела
1 жълтък за намазване
стафиди, сушени боровинки за украса
 
Начин на приготвяне:
 
1. Включваме фурната да 180 градуса, за да загрява. През това време измиваме и белим ябълките. Режем ги на шайби. С помощта на формичка за сладки  във формата на кръгче изрязваме средата със семките.
 

 
2. Режем многолистното тесто на ивички. За по-лесно и красиво използвам къдраво ножче за кашкавал.
 
3. Смесваме двата вида захар и канелата. Овалваме в тях всяка от шайбите /бързичко, за да не започне да се топи захарта/ и след това ги увиваме в ивичките от тесто. Мажем тестото с жълтък, разреден с малко вода В центъра на шайбите, ако разстоянието позволява, слагаме няколко сушени плодове -стафиди или боровинки.


 
4. Печем в загрятата фурна, в тава с хартия за печене, до изпичане на тестото. Не забравяйте хартията, защото при печене изтича сок и после тавата трудно се почиства.
 

Приятен апетит!
 
Ако рецептата ви е харесала и искате да следите моите публикации - харесайте фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/vielitsa/
 
 
 

 
 
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар